Koll på lagen

Konferens, ambassadörer och skolspridning!

I januari var det dags för vår spridningskonferens på Arbetets museum i Norrköping. Inbjudna var föreningar/civilsamhället, kollegor från Sveriges antidiskrimineringsbyråer och skolkuratorer i Östergötland.

Det blev en väldigt lyckad heldag med djupdykning i metodmaterialet, många intressanta diskussioner och samtal. Många av deltagarna hade också idéer på hur materialet kan användas i deras verksamheter, allt ifrån skola till att använda materialet i sin roll som överförmyndare och i studiecirklar med ungdomar. Vi är så glada att projektet når ut brett och att materialet funkar i olika typer av verksamheter!

Vi har också utbildat ambassadörer för projektet! Genom Kunskapens hus i Norrköping har vi träffat driftiga och engagerade ungdomar som driver egna ungdomsföreningar. Väldigt inspirerande och imponerande verksamheter! Vi träffade företrädare från föreningarna Trygga tonår, Klockets dolda talanger och Read and exercise och utbildade dem i materialet. De har själva sedan dess använt sig av spelet, filmer och diskussionskort i sina verksamheter och uppdrag. Kolla in föreningarna på deras instagram!

Den uppmärksamma bloggläsaren kanske funderar på om inte 3 år av projektet redan har gått? Jo, vi skulle egentligen ha avslutat projektet sista februari, men vi fick möjlighet att förlänga projektet med två månader! Vi har sett ett intresse och ett behov från skolor och har valt att satsa på att sprida projektet till skolor i Östergötland fram till sista april. Vi har träffat lärare, trygghetsteam och elevhälsoteam. Vi har också utbildat elevskyddsombud och haft ”korridorshäng” med materialet. Väldigt roligt att det finns ett så stort intresse även från skolor! Vi har ytterligare några skolor kvar nu under projektets sista månad, och även efter projekttiden kommer såklart möjligheterna finnas att få besök/utbildning av oss.

 Tack till alla som visar intresse och tack för alla fina ord om projektet och metodmaterialet!

Panik-lämna sidan! Ikon person som springer
Ikon person som springer Panik-lämna sidan!