Koll på lagen

It´s a wrap! Filminspelningarna är klara!

Under hösten har Gryt film spelat in fem kortfilmer om lagar och rättigheter för unga. Här kommer ett smakprov från inspelningarna.

Det har minst sagt varit en spännande höst i projektet! Som tidigare nämnt ska vi i projektet ta fram fem kortfilmer som ska lyfta dilemman unga kan möta – och såklart vilka lagar som kan vara bra att känna till i situationerna. Filmerna kommer ingå i en verktygslåda som även kommer innehålla en metodbok, ett spel och annat spännande informationsmaterial.

Efter månader av att skriva manus, rekrytera skådespelare, hitta inspelningsplatser och få ihop filmerna så var det i september äntligen dags! Och vi fick följa med och se hur filmerna kom till liv genom ett proffsigt filmteam, fantastiska skådespelare och statister!

Första filmen som spelades in i Lambohov handlar om ungas erfarenheter av bemötande från polisen.

Film nr 2 spelades in på en fotbollsplan i Norsholm och handlar om rasism inom fotbollen. Som statister hade vi bland annat ett gäng tjejer från Bollihop!

Tredje filmen handlar om grupptryck och medhjälp till brott. Inspelningsplatsen var magisk: en skateramp under en bro och med Gryts grymma ljussättning blev det fantastiskt!

Film nr fyra utspelar sig på en anställningsintervju och tar upp frågor om hur det är att ha ”prick i belastningsregistret” när man söker jobb. I den här filmen är det bara två roller, inga statister och de två skådespelarna hade verkligen en bra kemi!

Den femte och sista filmen handlar om nätet. Vi får följa Nadia som blir utsatt för kränkningar på nätet efter att ha skickat bilder till en person hon börjat skriva med.

Nu är det klippning, redigering och textning kvar innan filmerna är klara! Stay tuned!

Panik-lämna sidan! Ikon person som springer
Ikon person som springer Panik-lämna sidan!